HOMEDESPRE VEHMEDIAHYP MEDIAUBB MEDIAUDG MEDIAFORUMCONTACT


Cine suntem
Unul din obiectivele programului “VEHMED – Vehicule media pentru formarea abilităţilor practice, televiziuni şi ziare operate de studenţi pentru studenţi” este promovarea materialelor realizate de cei peste 400 de studenti-grup tinta pe parcursul celor 2 ani de activitate jurnalistica in cadrul Intreprinderilor simulate media. In acest sens a fost conceput si dezvoltat portalul Vehmedia.ro, ce inglobeaza cele 3 posturi teritoriale de televiziune si cele 3 redactii de presa scrisa, in format on-line. Astfel s-a creat oportunitatea interactiunii directe intre realizatori si public pe deoparte si realizatori si potentiali angajatori pe de alta parte, prin vizualizarea materialelor realizate pe parcursul activităţii  jurnalistice din cadrul institutiilor media simulate.
De ce Vehmedia
Accesul la emisiunile saptamanale realizate de studenti este continuu, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, vizitatorii site-ului avand posibilitatea de a viziona emisiuni live sau de a accesa arhiva video, în functie de subiectul sau realizatorul favorit. Pe langa expunerea produselor media realizate de studenti in cadrul proiectului VEHMED, nevoia de interactiune a jurnalistilor aspiranti cu privitorul sau cititorul a dus la dezvoltarea forumului de discutii din cadrul platformei vehmed.ro. Aici, atat studentii cat si publicul isi pot impartasi impresiile, asuma sugestiile si raspunde oricaror intrebari legate de activitatea de jurnalist din cadrul proiectului VEHMED. Formatul portalului s-a dorit a fi unul accesibil si stucturat in jurul emisiunilor de televiziune si a ziarelor, similar oricarui trust de presa real, cu o interfata originala si usor de utilizat.

                                                                                                                                                           Rezultate asteptate

Platforma Vehmedia.ro vine atat din nevoile angajatorilor de a analiza produsele media create de potentialii angajati cat si din cele ale studentilor de a-si expune intr-un loc public portofoliul realizat in cadrul institutiilor media simulate din proiectul VEHMED: Prin utilizarea unui spatiu separat de prezentare, vehmedia.ro poate deveni un instrument de baza in procesul de angajare al institutiilor media existente pe piata, fiind disponibil sub forma unei baze de date interactive cu studentii jurnalisti care deprind abilitati practice in urma activitatilor din cadrul proiectului.